Starujeme témata blogu, a začínám s čím jiným , než stále probíraným tématem, život bez cukru, tak trošku pro normální lidi.
Připravila jsem receptík, který jsem upravila, dle svých chutí. Máme podzim a dýně kam se podíváš.
DÝŇOVÝ DORT - ( použitá jakákoliv dýně , upečená bez slupky)
korpus :
- 500 g dýňového pyré ( z upečené dýně rozmixované do hladka s kardamonem )
- na korpus použijeme 250 g
- 200 g mandlová mouka nebo si ji umeleme ( lze nahradit rozelmetá slunečnicová semínka, levnější verze)
náplň : dýňový puding z druhé části pyré
rozvařit znova pyré přidala jsem kokosové máslo 2 lžíce a 1 lžíci mandlového másla, 1 plechovku kokosové mléka
1 lžička vanilka extrakt, skořice , kardamon dle chuti
kvalitní žaletina 1-2 lžíce
vše rozvaříme + nakonec želatina
navrstvíme polovinu pudingu na první vychladlý korpus /třeba ten čokoládový, necháme asi 1/2 hodiny v lednici, po té přiklopíme druhým korpusem a ten jsem ještě pomazala marmeladou bez cukru, nebo můžeme dát povolené ovoce , rybíz, maliny, borůvky a navrstvit druhou část pudingu, zdobíme hoblinkami kokosu nebo mandlí nebo čokolády
necháme odležet alespoň 24 H všechny vrstvy se krásně propojí…
Neuchvátat , stojí to za tu mnamku nakonec. Druhá část dýňového pyré lze obohatit o rozvařené jablko výborná kombinace, pokud by nám puding zbyl utvořte si sklenicky mna svačinku s ořechy nebo lžičkou máslíčka kokos, mandle kešu….výborné na cestu nekazí se není zde žádný mléčný přídavek.
Dobrou chuť
e-mail: info@lindajoga.cz
Branická 213/53, Braník, 147 00 Praha 4
IČO: 29124042 / DIČ: CZ29124042
Spisová značka: C 290802 vedená u Městského soudu v Praze